Heeft u een vraag? Bel ons 0570 61 26 20 info@kaashandel-debrink.nl

De Boeren Goudse Oplegkaas wordt gemaakt op de ‘Kaasboerderij Captein’ te Zoeterwoude. De familie Captein werkt het hele gezin aan deze heerlijke kaas. In 2001 is de familie begonnen met het maken van de Boeren Goudse Oplegkazen. Wat opvallend is dat de familie Captein de kaas maakt in het houten vaten in plaats van plastic bakken. Het voordeel van de houten vaten zit het in de temperatuur. Deze is hoger dan in een plastic vat wat weer ten goede komt voor de kaas.

De Boeren Goudse Oplegkaas blijft na productie minimaal 18 maanden liggen op houten planken. De voorkeur gaat zelfs uit naar 24 maanden. De kazen worden daarnaast minimaal vier keer per dag gekeerd. Een kaas weegt gemiddeld zo’n 22 kg. Al met al dus een behoorlijk proces voor dat de kaas bij ons in de winkel ligt.

Wat een zeer belangrijk kenmerk van de Boeren Goudse Oplegkaas is dat het rauwmelkse boerenkaas is van koeien die dag en nacht buiten in de wei kunnen grazen.

Tip: Deze kaas is lekker te combineren met een wijn van de Tempranillo.
Wist u dat Caramel en Balsamico het karakter versterken van de Boeren Goudse Oplegkaas?