Heeft u een vraag? Bel ons 0570 61 26 20 info@kaashandel-debrink.nl

Blauw Klaver wordt gemaakt op Kaasboerderij De Houdycker in Kamerik, wat ligt in het Groene Hart. De kaasboerderij de Houdycker behoort toe aan Maaike en Matthijs Mulder.

Sinds een aantal jaar wordt er dus echte Franse kaas gemaakt in het Groene Hart van Nederland, wat best bijzonder genoemd mag worden. Sommige kaasmakers injecteren de blauwschimmel in de kaas, maar Maaike en Matthijs Mulder voegen zelf de blauwflora toe aan de melk. De Blauw Klaver wordt nog wel gepikeerd. Door gaatjes in de kaas te prikken kan er lucht bij de blauwschimmel komen. De Blauw Klaver kenmerkt zich door een donkere aslaag aan de buitenkant. Dit komt door de koolstof die wordt gebruikt. Deze koolstof wordt op de blauw klaver gespoten, waarna de schimmel hier weer door heen zal groeien. Dit zorgt voor het buitengewone uiterlijk van de ‘Blauw Klaver’.

Tip: lekker met een witte wijn van de Viognier druif maar ook met een Aardbeienjam of compte.