Assortiment 

Bij Kaashandel de Brink draait het natuurlijk maar om één ding: kaas. In onze winkel vertellen je met liefde alles wat we weten over het gele goud. Hieronder vind je onze zes productgroepen, waarmee je alvast een idee krijgt van ons enorme kaasassortiment, dat bestaat uit maar liefst 250 kazen.

Noord-Hollandse kazen

Noord-Hollandse kazen zijn bijzonder smaakvol en staan ze garant voor verantwoord genieten. Typisch voor de Noord-Hollandse kaassoorten is hun lage zoutgehalte. Deze kaas is soepel van karakter en heeft een smeuïge zuivelsmaak. De Noord-Hollandse kazen bij Kaashandel de Brink zijn gegarandeerd gemaakt van 100% Noord-Hollandse weidemelk. En dat proef je! De twee door de EU erkende en beschermde kaassoorten zijn de Noord-Hollandse Goudse en Edam-kazen. Deze herken je aan de bekende rode BOB-zegel.
In ons assortiment vind je niet alleen Noord-Hollandse kazen van 4 weken tot 3 jaar oud, maar ook 35+ kaas, Noord-Hollandse kazen met komijn en zelfs kazen met een verlaagd vet- en zoutgehalte.

Boerenkazen

Kenmerkend voor een goede boerenkaas is de melk: die maak je namelijk van 100% rauwe koemelk. Onze bekendste en bestverkochte boerenkaas is de Boerenkaas Juweel, die we in veel verschillende soorten en rijpingen hebben. Deze kaas wordt gerijpt in een authentiek, houten kaaspakhuis in Woerden dat stamt uit 1890. De leeftijden variëren van 4 weken tot 4 jaar en er zijn diverse toevoegingen als fenegriek, kruiden, komijn, kruidnagel of truffel. Extra bijzonder is onze Goudse boerenoplegkaas die maar liefst 4 jaar is gerijpt in houten vaten.

Geiten- en schapenkazen

Geiten- en schapenkazen hebben een uniek karakter en een zeer bijzondere textuur die je met koemelk nooit zou kunnen vervaardigen. Beroemd is onze Saantje geitenkaas die vegetarisch is gestremd. Veel van onze geitenkazen komen uit het Brabantse achterland, onze schapenkaas komt van het Waddeneiland Terschelling. Uniek is de Twentse geitenbunkerkaas, die een half jaar wordt gerijpt in de bunkers van Daarle.

Buitenlandse kazen

Buitenlandse kazen hebben we minstens zoveel als Nederlandse. In ons assortiment vind je kaas uit alle windstreken: van Frankrijk tot Italië, van Spanje tot België en van Engeland tot Zwitserland. Het merendeel van ons assortiment bestaat witte en rode korstkazen, die door hun schimmelculturen een volzachte en krachtige smaak krijgen. Daarnaast hebben we ook stevige blauwaderkazen en truffelkazen. Ook kun je bij onze kaashandel terecht voor een ruime collectie harde bergkazen, waaronder Zwitser en unieke Italiaanse uit Lombardije. Tot slot hebben we veel Italiaanse schapenkazen, al dan niet met truffel, en een uitgebreid aanbod Franse chèvres.

Biologische kazen

Onze bekendste biologische kaas is de Remeker kaas uit het Gelderse Lunteren. Deze bijzondere kaas wordt gemaakt van de volzachte melk van Jersey-koeien. Daarnaast hebben we een bijzondere Bio-Kaas Kinderdijk uit Alblasserdam, die een typisch Hollandse smaak heeft. Hij is daarnaast ook nog eens biologisch en vegetarisch.

Bijzondere kazen

Ons bijzondere kazen bestaan uit een wisselend assortiment unieke en eigenzinnige kazen, steeds tijdens in ons assortiment maar altijd even bijzonder. Zo hebben we de Deventer Roem-kaas van eigen bodem, die is ontstaan naar 1250-jarig jubileum van de stad. Deze is verkrijgbaar in leeftijden van 10 en 15 maanden rijping. Van tijd tot tijd hebben bijzondere bierkazen en bijvoorbeeld speciaalkazen gemaakt met tripelbier van Stadsbrouwerij Davo. Andere noemenswaardige kazen zijn de Oude Meikaas, de Bunkerblos en de Vieux Gris Fermier, een unieke kaas die gerijpt wordt in Franse grotten.